Jordgubbspaj med banan

Jordgubbspaj med banan och vit chokladkräm


Ingredienser:

  

Tillagning:


200 g             Vit blockchoklad                 

3 cl                Rom

4 dl                Vispgrädde

2 st                Bananer (omogna gröna)

1 l                  Jordgubbar

1 dl                Aprikosmarmelad


Pajdeg:

2 dl                Vetemjöl

1 dl                Grahamsmjöl

125 g             Kylskåpskallt smör

2-3 msk         Vatten


Smält Chokladen tillsammans med rommen ( det går lika bra med cointrau) i ett vattenbad. Koka upp grädden. Slå den kokande grädden över chokladen och rör försiktigt ett par minuter. Kyl krämen (så här långt kan pajen förberedas dagen innan).


Pajskal: Mät upp mjölet i en skål. Skär det kalla margarinet i bitar och lägg ner det i mjölet.


Finfördela margarinet i mjölet med en gaffel eller med fingertopparna till en smulig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt samman till en deg.


I matberedare: Använd kniven. Mät upp mjölet i blandarskålen. Skär det kalla smöret i bitar och lägg ner det tillsammans med vattnet. Kör 30 - 40 sekunder eller tills fettet är riktigt inarbetat. Arbeta inte för länge, då blir degen seg och inte så frasig.


Grädda pajskalet lätt och frasigt, ca 15 min i 200º ugn. Låt svalna.

Skiva bananerna och lägg dem som en matta i pajskalet.


Vispa chokladkrämen till fast konsistens och fördela den över bananerna. Klä pajen med skivade jordgubbar och pensla med marmelad.


Garnera med citronmeliss.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0