Vedanta

 
 
Igår kväll besökte vi Vedanta här i Piteå. Ulla-Karin berättade om hennes intresse för  reiki healing och resan fram till hennes företag som hon startade för fyra år sedan. Intressant. Vi drog lott och Anna drog högsta vinsten. Hon fick prova en healing av Ulla-Karin. Vi åkte sedan vidare till Jennies arbetsplats för möte och god mat.

Företagsbesök Heta hyttan

 
 
Ett trevligt studiebesök gjordes igår på Heta hytta i Piteå. Otroligt fina saker som tillverkas där. Självklart för hand. Vi blev bjudna på en glasshow av Linda Isaksson som äger företaget. I stället före en besöksavgift ville hon att vi skänker 700 kr till välgörande ändamål. Det gör vi så gärna.

Efterrätt

 
 
LC i Piteå är i gång igen efter sommarupphållet. Gårdagens möte spenderades utomhus, vi hade tur med vädret. Inget regn och vindstilla. Härligt!
God pyttipanna  på muurikka och till efterrät,t grillade bananer. Bra jobbat Eva-Stina.

Sjöräddningen räddar en eLCa




LC-sommarfesten startade med Pite Sjöräddningssällskap som gjorde en räddningsövning på en av eLCorna. Kallt i vattnet. Havs-isen har knappt smält undan, men en vattentät flytdräkt och en duktig sjöräddare gjorde att hon snabbt kom upp på båten igen.  Hon kände sig trygg under hela övningen. :-)

Vi åkte sen till dykarklubben stuga och hade en fantastisk underbar kväll. Sol, varmt, god grillad mat, bastu med (snabba ) dopp i havet. En kul och fin avslutning på verksamhetsåret.

Vi startar upp i början av september igen.
Våra LC-örhängen går bra att beställa i sommar om ni vill glittra lite extra på sommarfesterna. Skicka ett mail på [email protected] -

Vi önskar er en fin varm sommar!












Nytt pris! LC-örhängen i silver

LC-örhängen


LC-örhängen i silver. Pris 350 kr / par. Storlek: 8 mm i diameter. Samma storlek som smokingnålen

Skicka din beställning till våran klubbmail: l[email protected]

Vid beställning ange:
- Antal örhängen. Pris 350 kr / par
- Namn, leveransadress och klubbnr.

Förskottsbetalning till klubbens postgiro 17 71 17 - 9
Porto ingår i beställningen.

LC83 Piteå kommer att skänka en del av vinsten till charity.



Upptakt med fart och härlig stämning!

Lördagen den 20:e augusti gick LC83:s upptakt av stapeln. Härligt med ett nytt LC:år, dessutom har vi numera två nya medlemmar, Stina och Caroline, som vi hälsar hjärtligt välkomna! Helt ovetandes hölls vi på sträckbänken hela vägen till Luleå. Resan dit var onekligen spännande, RT76 hade lånat oss sin "Chevavan", emellanåt luktade det bränt, men den tog oss både dit och hem.

Så här bra skärpa blir det i en skumpande "Chevavan" ;-)




Väl framme i Luleå hamn väntade nästa transport; Ribbåten, till vissas förtjusning och andras förskräckelse. Men ett tappert gäng flög över vågorna med humöret på topp!


Taggade till tårna..


Väl framme på Kluntarna i Luleå skärgård, väntade både bastu och bad, middag över öppen eld och en massa skratt.
Årets ordförande Pia höll möte runt eldstaden och det gula ljuset som RO Julia delade ut på KOM fick komma till användning.



En toppenbra upptakt! Nästa möte, 7/9, är det dags för Kräftskiva.


Ladies Circle rosé champage

LC champagne


Ett litet skumpatips inför midsommar och andra fester i sommar. Ladies Circle Sverige lanserade i fjol den här goda rosé champagnen. Den är en beställningsvara på Systembolaget, med förhoppning att snart vara i det ordinarie sortimentet. Champagnen kostar 288 kr men en del av summan går till välgörenhet.
Så här är beskrivningen av champagnen:

The Offical LC Champagne

Strong bouquet and subtle aromas of soft fruit.
Full-bodied with perfect fruitiness. Its colour is perfectly set off by a transparent bottle.

1/3 Pinot Noir
1/3 Pinot Meunier
1/3 Chardonnay

Aged for 3 years in the cellar
Serve at 8-10 C

Sagt om LC Rosé Champagne från Rickard Julin en av världens främsta champagnekännare:
Mycket vacker och krämig mousse. Öppen doft, fruktig och vital.

Beställning på Systembolaget
Artnr: 77295


....och vi dricker den till helgen på våran sommarfest!!!!



Trevlig sommar!!!
LC83 Piteå

RM2011 Sundsvall




 
Årets stora fest för Ladies Circle ock Round Table. Så här snygga var vi på bankettkvällen.  Kul att vi var så många från klubben. Två rookiesar ( blåa klänningar ) som blev RM-frälsta. Brunkebergsbalen är också spikad i kalendern.

Nästa möte: sommarfesten!

Riksmötet i Sundsvall

På torsdag bär det iväg till Sundsvall och ett Riksmöte i Las Vegas-stil. Vi är laddade och ser fram emot denna helg. Den här gången är vi fem stycken som representerar Piteå på riksmötet. Självklart tar vi med våra fina LC-silverörhängen till försäljning (250 kr/par). Vi kommer att stå bredvid LC-shoppen, då vi har möjlighet...mellan aktiviteter och möte. Annars finns vi i Matrikeln. Vi ses i Sundsvall. / Ulrica, Helena G, Mona, Jennie och Stina

Studiebesök av Adamantus

      


Näst sista mötet för terminen och vi fick besöka av företaget Adamantus och Sofia. Handgjorda silversmycken, otroligt vackra. Vi fick även besök av distriktsordförande Helena Stjärholm. Hon berättade lite om motioner inför riksmötet och annat från hs och distriktet. 

Här kommer receptet på vår efterrätt från kvällen:



Rabarber och jordgubbskaka med knäckigt täcke

500 gr rabarber i småbitar
1 liter frysta jordgubbar som du delar lite med en kniv.
Fördela bären i en ugnsfast form.
(sila bort vätskan från bären. Jordgubbssaften kan du ha i fil eller smoothies.)

Smält 175 gr smör, häll i 1 dl grädde och 1 dl sirap. Vispa ihop och låt det puttra på spisen i ca 5 minuter.
Blanda i en skål:
3 dl havregryn
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 dl socker.

Rör ner kolasåsen i bunken, blanda och häll över bären. Fördela smeten. In i ugnen 25-30 minuter i 175 grader. Ytan ska bli gyllenbrun. Servera med vaniljsås eller vaniljglass.
Kakan blir mastig Det här räcker till minst 10 personer.
Orginalreceptet är här



Kvällens möte

Jennie har bokat ett konferensrum där hon hyr sitt kontor. Vi träffas 18:30. Ingång vid turistbyrån. Ikväll kommer DO Helena Stjärholm på besök. Vi kommer även att får smyckesinformation av Adamantus smycken.
Vi ses!

Välgörenhet 2010-2011

LC 83 Piteå har under verksamhetsåret skänkt 5000 kr till Barncancerforskningen i Umeå.

Valmöte och gästföreläsare David Lindblom

Förra mötet hade vi en gästföreläsare. David Lindblom kriminaltekniker vid Luleåpolisen. Med mycket inlevelse och detaljer berättade han om lösta fall i Norr och Västerbotten...värsta CSI!!!!
Mycket intressant och frågorna var många. Nästan så man hade lite svårt att somna på kvällen.

Efter ca 2 timmars föreläsning fortsatte kvällen med valmöte och våran kommande styrelse är spikad :-)

Ett kort inlägg. Vi i LC Piteå önskar er en

Glad Påsk!!!!!

Nästa möte: Valmöte och info/föreläsning av Polisen

Den 6/4 är nästa möte hos Ulrica kl. 18:30.
Vi kommer att få information/föreläsning av polis David Lindblom. Vi har även valmöte. Skriv ut dagordningen som Ulrica mailade ut och ta med den.
Gäster är välkomna till det här mötet. Gäster betalar 50 kr. Anmäl till Ulrica.


Pulkarace!

I onsdags hade vi ännu ett möte. Riktigt bra vinterväder, bara några minugrader ute. Vi hade pulkarace i Strömlidabacken. Bob, pulka, stjärtlapp och madrass....vet ni! Det går undan i backen på dom åkdonen. Roligt var det i alla fall.

Efter det åkte vi till Eva-Stina för klubbmöte. Vi passade på att fira Eva-Stina på sin 40-årsdag ( i november).  Vi lämnade över blombukett och hon kommer att får välja mellan en gulberlock eller en silver ring i present. Eva-Stina bjöd på en god soppa och bröd.
Här är receptet:

Saffranssoppa med sparris, 4 pers
 
3-4 potatisar
1 stor morot
ett halvt stånd blekselleri
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk olivolja
6 dl grönsaksbuljong
1 kuvert saffran
1 tsk timjan
1 tsk fänkål
1-2 krm sambal oelek
3 skållade tomater
0,5 - 1 pkt halloumiost
120 g grön sparris
2 dl vitt vin
salt, peppar
dill
 
Skala och skiva potatisen. Skala och skär moroten i avlånga bitar. Ansa och skiva bleksellerin. Fräs sellerin tillsammans med vitlöken i oljan en stund. Häll på buljongen och koka upp. Tillsätt potatis, morot, saffran, timjan, fänkål och sambal oelek. Låt koka ca 15 minuter tills grönsakerna är mjuka. Skär tomaterna i halvor och osten i bitar. Låt tomater, ost, sparris och vin få koka med de sista minuterna. Smaka av med salt, peppar och dill. Servera gärna med aioli.
 
Här kommer husfru-provet: vispa Aioli utan att det skär sig
 
Aioli 3 dl
2 äggulor
1-2 tsk lime- eller citronsaft
1-2 krossade vitlöksklyftor
ev. 1 tsk dijonsenap
0,5 krm honung
ev. 1 knivsudd saffran
2 dl raps- eller mild olivolja
salt och vitpeppar efter smak
 
Blanda äggulor, citronsaft, vitlök, senap, honung, salt och peppar i en matberedare, Droppa ner oljan under fortsatt omröring. Funkar lika bra med en vanlig visp. Om alla ingrediensenra har samma temperatur minskar risken för att majonäsen ska skära sig.



RSS 2.0