Nästa möte: Valmöte och info/föreläsning av Polisen

Den 6/4 är nästa möte hos Ulrica kl. 18:30.
Vi kommer att få information/föreläsning av polis David Lindblom. Vi har även valmöte. Skriv ut dagordningen som Ulrica mailade ut och ta med den.
Gäster är välkomna till det här mötet. Gäster betalar 50 kr. Anmäl till Ulrica.


Pulkarace!

I onsdags hade vi ännu ett möte. Riktigt bra vinterväder, bara några minugrader ute. Vi hade pulkarace i Strömlidabacken. Bob, pulka, stjärtlapp och madrass....vet ni! Det går undan i backen på dom åkdonen. Roligt var det i alla fall.

Efter det åkte vi till Eva-Stina för klubbmöte. Vi passade på att fira Eva-Stina på sin 40-årsdag ( i november).  Vi lämnade över blombukett och hon kommer att får välja mellan en gulberlock eller en silver ring i present. Eva-Stina bjöd på en god soppa och bröd.
Här är receptet:

Saffranssoppa med sparris, 4 pers
 
3-4 potatisar
1 stor morot
ett halvt stånd blekselleri
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk olivolja
6 dl grönsaksbuljong
1 kuvert saffran
1 tsk timjan
1 tsk fänkål
1-2 krm sambal oelek
3 skållade tomater
0,5 - 1 pkt halloumiost
120 g grön sparris
2 dl vitt vin
salt, peppar
dill
 
Skala och skiva potatisen. Skala och skär moroten i avlånga bitar. Ansa och skiva bleksellerin. Fräs sellerin tillsammans med vitlöken i oljan en stund. Häll på buljongen och koka upp. Tillsätt potatis, morot, saffran, timjan, fänkål och sambal oelek. Låt koka ca 15 minuter tills grönsakerna är mjuka. Skär tomaterna i halvor och osten i bitar. Låt tomater, ost, sparris och vin få koka med de sista minuterna. Smaka av med salt, peppar och dill. Servera gärna med aioli.
 
Här kommer husfru-provet: vispa Aioli utan att det skär sig
 
Aioli 3 dl
2 äggulor
1-2 tsk lime- eller citronsaft
1-2 krossade vitlöksklyftor
ev. 1 tsk dijonsenap
0,5 krm honung
ev. 1 knivsudd saffran
2 dl raps- eller mild olivolja
salt och vitpeppar efter smak
 
Blanda äggulor, citronsaft, vitlök, senap, honung, salt och peppar i en matberedare, Droppa ner oljan under fortsatt omröring. Funkar lika bra med en vanlig visp. Om alla ingrediensenra har samma temperatur minskar risken för att majonäsen ska skära sig.RSS 2.0