Andes Navidad Sverige

          


Denna kväll gästades vi av Elisabeth och Sofie från föreningen Andes Navidad Sverige (Jul i Anderna). Detta är den svenska huvudföreningen och under dem finns en förening i Peru. Det handlar om de sista inkaindianerna som bor högt upp i bergen Anderna med en standard som vi hade i det gamla jordbrukssamhället. De pratar sitt gamla indianspråk men är i stort behov av att lära sig spanska för att kunna ta sig ner från bergen. De är katoliker och firar därmed jul. Många barn har aldrig fått några julklappar och därför berättade Sofie om sin resa dit och den uppskattning som visades av befolkningen när de kom med julklappar, julfika och ett skolbibliotek.


Vi blev alla mycket gripna av berättelserna och fotografierna som Sofie visade oss. Att 16 000 kronor kunde ge så mycket glädje och göra så stor nytta. För de pengarna fick de två skolbibliotek, 657 julklappar samt bröd och chokladdryck till alla. Denna resa gjordes november 2007 och någon resa är ej planerad för detta år. Däremot har de ambitionen att i år via sina kontakter i Peru bidra med gåvor/pengar så att två till fyra nya skolbibliotek kan köpas in. Vi i LC 83 vill bidra till detta med 4000 kronor och pengarna togs tacksamt emot.

Sofie visar upp Alpackaskinnet och två handstickade mössor, gåvor föreningen fick med sig till Piteå.


Loppmarknad 8/11

Den 8/11 ska vi stå på Pitefyndmarkand i fd.Nettogrossisten och sälja saker. Vi står i två pass:
Förmiddag ca kl. 08.30 - kl.12:00 
Eftermiddag    kl.12:00 - kl.15.30.
Kom med grejerna direkt till lokalen på fredag (7:e) kväll mellan kl. 18:00 - kl. 22:00 eller senast kl. 09.30 på lördag morgon.

Rensa i skåp och lådor. Ni som inte har så mycket saker att ta med er, bakar långpannekakor som vi också säljer.
Pengarna går enligt förslag till charity.

Nästa möte 15/10

Charityprojekt  - Peru

VI överlämnar vårt bidrag till föreningen.

Hos Jeanette kl. 19:00

Riksgränsen weekend

           eLCor på weekend

Fyra eLCor från Piteå gjorde sig en weekend uppe i Riksgränsen 26-28 september. Med tåg från Luleå tidigt på morgonen, så var dom framme vid ca kl.13:00 i Riksgränsen. Linda våran transfer från Kirunaklubben hade satt i hop ett program för tjejerna.
På hotell Riksgränsen gjorde dom ett spa med välgörande ansiktsmask och bastu. På kvällen åt dom en supermiddag på innestället Metrologen och trevligt sällskap i baren. En lyckad hel dag.
På lördagen åkte dom vidare med tåg till Narvik. Linda vet precis var i Narvik dom bästa räkorna finns att köpa. Lunchen blev självklart skaldjur.

Med mycket intryck och glada återvände dom ner till Piteå på söndagen. 

RSS 2.0