Hallonpaj

Hallonpaj                                                         

150 gr smör                                                             
2 dl socker
1 ägg
2½ dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
1 msk vaniljsocker
1t sk bakpulver
ca 5 dl bär
1-2 msk sirap

Vispa smör och socker poröst ( micra smöret lite innan så är det mjukt). Rör i ägget. Blanda dom torra inredienserna och rör ner i smeten. Häll över i en liten långpanna och strö över bären. Ringla över sirapen och grädda 40 min i 200 grader. Servera glass eller vaniljvisp till pajen.


image1

******************************

Kräftsoppa


3-4 rivna morötter

2 msk smör

2 msk vetemjöl

8 dl vatten

2 fiskbuljongtärningar

400 gr kräftost

1 burk creme fraiche

1 burk kräftstjärtar utan spad

lagomt med dill


Fräs morötterna i smöret, strö över mjölet, rör ihop. häll på vattnet, buljongtärningarna. Låt det sjuda i några minuter. Rör ner ost,chremefraiche. Det ska smälta i soppan. Innan servering lägg ner kräftbitarna och hackad eller torkad dill.

Klart!


*********************************************

Laponiabrödet


50 gr jäst
8 dl ljummet vatten
1 msk salt
1 dl linfrön
1 kg vetemjöl

flingsalt

Blanda i en matbreredare eller vad ni använder. Arbeta degen i 15 min. Degen är väldigt lös. Häll över i en gratängform 25cm x 33cm. Ringla över lite olivolja och platt ut degen försiktigt i hela formen. Låt det jäsa i 45 minuter under handduk.  Smörj olivolja över hela ytan på degen, strö över mycke´ flingsalt. Grädda i 200 gr i ca 1 timme.

image2


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0